Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kopparberg redoför Bergslagsrallyt

Förutsättningarna för Bergslagsrallyt i Kopparberg på lördag är goda. Bra vägar med både is och snö och över 140 anmälda förare till start.

Annons

– Det var länge sedan vi hade så här bra läge inför Bergslagsrallyt. Först har det snöat och varit kallt. Sedan har vi haft omväxlande mildväder och kyla så vi har bra is på vägarna. Helt enligt regelboken. Får vi dessutom strålande sol och fem minusgrader på lördag så blir det perfekt, säger tävlingsledare Johan Strömberg.

Rallyt körs på fyra specialsträckor om sammanlagt åtta mil. Till det tillkommer sex mil transportsträckor. Kopparberg är, för andra året i följd, tävlingens centrum. Dock sker besiktning av bilar i Ludvika innan start. Tävlingen ingår i historiska rallycupen och i Suzukicupen.

– Vi har ett toppenstartfält med flera SM-åkare. Många bra förare finns med till start, som Jimmy Joge, Jocke Nyman och Eddie Hörbing. Bland klassikerna är troligen Björn Bäckström favoriten. Och så har vi ju Jonas och Jens Thorsell också.

Dessutom kör STCC-mästaren Richard Göransson tävlingen som förberedelse inför Svenska rallyt.

– Bergslagsrallyt blir sista uppladdningen inför Svenska rallyt. Jag har lärt mig mycket som rallyförare men har fortfarande en bit kvar innan jag är med i absoluta toppen. Jag tog ett stort steg framåt i förra helgens tävling så målsättningen för helgen är självklart att förbättra mig ytterligare, säger Göransson.

Första start sker klockan 11 i Kopparberg. Bergslagsrallyt arrangeras av MK Kopparberg, Hällefors MK och Ludvika MS.

Mer läsning

Annons