Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kopparbergs resecenter invigt

Nu är det nya resecentret i Kopparberg invigt. Budgeten för projektet är totalt 3,6 miljoner kronor.

Annons
Med Musikskolans elever invigdes resecentret i Kopparberg.

- Kommunen skjuter till 1,8 miljoner kronor och staten betalar lika mycket till de här satsningarna, berättar Tomas Larsson, näringslivschef på Ljusnarsbergs kommun.

Det handlar om upprustning och uppsnyggning av stationsområdena i såväl Ställdalen som i Kopparberg.

I Ställdalen har en ny busshållplats fixats till samt ett gångstråk med belysning iordningsställts.

I Kopparberg har det i projektet byggts en helt ny väntsal med handikappanpassad toalett samt att utomhusmiljön vid stationsområdet har förbättrats. En ramp för rullstolsburna människor har anlagts, två nya cykelställ (varav ett med tak) samt att en allmän uppsnyggning av hela platsen har skett.

På onsdagen genomfördes en officiell invigning av resecentret. Musikskolans elever medverkade med Idas Änglar och Emil Wass blåste fanfar i trumpet. Ett blå-gult band klipptes med gemensamma krafter av kommunchef Bo Wallströmer och Lars Eriksson, platschef på företaget NCC som har utfört bygg- och anläggningsjobb vid resecentret.

- Goda kommunikationer är viktigt i vår kommun där dubbelt så många arbetspendlar från kommunen till andra orter än som pendlar hit till arbete. Och med väntsalen här så förbättrar vi nu för resenärerna, säger Bo Wallströmer.

Väntsalen är fjärrstyrd vad gäller öppethållandet. Trettio minuter före dagens första avgång från stationen låses väntsalen upp automatiskt och trettio minuter efter sista avgång/ankomst låses huset.

- Det som återstår nu är att riva Mejeriet här intill. Där ska det bli nya parkeringsplatser, säger Tomas Larsson.

Exakt vad hela resecenter-projektet kommer att kosta är inte klart ännu. Budget är som sagt på 3,6 miljoner kronor och denna budget kommer att hållas, enligt Tomas Larsson.

Klippte bandet. Bo Wallströmer, kommunchef, och Lars Eriksson, platschef på NCC.
Han blåste fanfaren. Emil Wass med sin trumpet.
Så här ser väntsalen ut på insidan.

Mer läsning

Annons