Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Koppargården invigdes

Äldreboendet Koppargården invigdes i går under högtidliga former. Tal och lyckönskningar avlöste varandra innan den nya entréskylten till slut avtäcktes.

Annons
Motvillig invigning. Förhänget trilskades lite när Marie-Louise Forsberg-Fransson skulle avtäcka Koppargårdens nya skylt. Men efter lite extra draghjälp hade boendet officiellt fått sitt namn. Foto: Elin Kjellin

Koppargårdens foajé var fylld med boende, anhöriga, personal och gäster som kommit för att lyckönska och gratulera till de nya lokalerna. Kommunstyrelsens ordförande Ewa-Leena Johansson tackade i sitt tal de boende för att de stått ut med omflyttningar under tiden då boendet byggdes om.

– Det här känns stort, efterlängtat och rätt. Det är en viss skillnad från tidigare, då 60 pensionärer var tvungna att samsas om utrymmena och nu då alla har en egen lägenhet, säger hon.

Olika lokala föreningar, som bland andra PRO i Kopparberg, Ställdalen och Hörken samt Rotary och Bergslagens demensförening, överlämnade gåvor.

Därefter var det dags att visa upp entréskylten. Landstingsrådet Marie-Louise Forsberg-Fransson avtäckte den och gav därmed officiellt boendet dess namn. I sitt tal tackade hon särskilt personalen.

– Utan er skulle det inte kunna kallas äldreomsorg. Då skulle det inte finnas någon omsorg eller omtanke, som jag vet att det finns här.

Efter invigningen fanns möjlighet att titta runt i de nya lokalerna. På boendet finns nu 41 nyrenoverade lägenheter samt gemensamhetsutrymmen.

Mer läsning

Annons