Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Koppartrampen förstärks med Våryra

Del 2 av Bergslagsklassikern genomförs på söndag, Koppartrampen. I år förstärks arrangemanget med en ny satsning i Kopparberg: Våryra.

Annons
Koppartrampen med Våryra. Nu blir det marknad och aktiviteter på torget i samband med Koppartrampen. Bilden är från Koppartrampen 2013.

– Vi har talat en tid om att återinföra den gamla traditionen med en vårmarknad. Och det blir ett nytt grepp vi nu startar med Våryra, bland annat med knallemarknad, berättar Ken Karlsson på Turistbyrån i Ljusnarsberg.

Klockan 10 sker gemensam start av Koppartrampen. Samtidigt sker premiär för Våryra.

– Vi kommer att hålla till på gräsdelen av Malmtorget medan cykelklubben har själva Malmtorget som sin plats.

Det blir då söndagsöppet i butiker på orten, agilityuppvisning av brukshundklubben, musikunderhållning med artister med lokal förankring, hoppborgsaktiviteter och spontan entusiastbilutställning.

– En gång i tiden hade vi en vårmarknad i Kopparberg, men det är flera decennier som den traditionen upphörde. Nu är tanken att vi startar upp en ny tradition med Våryra i samband med Koppartrampen i maj varje år.

Koppartrampen är ett motionslopp med en sträcka av 60 kilometer. Det finns ett kortare alternativ men då ingår inte åket i klassikern. I Bergslagsklassikern ingår Lo-spåret, Koppartrampen, Lindesimmet och Norasjön runt.

Mer läsning

Annons