Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kort säsong i Klacken

I fredags stängdes slalombacken i Klacken. Att säsongen bara blev sju veckor lång är tufft för de nya entreprenörerna.
– Det har varit mycket jobb. Men det har också varit lärorikt och kul, säger Eric Sandberg som inte stänger dörren för en fortsättning.

Annons
Kort säsong. De nya entreprenörerna Towa Lönnström och Eric Sandberg har haft en tuff vinter då skidanläggningen bara har varit öppen sju veckor. Om de kommer att fortsätta att driva slalombacken även nästa säsong är ännu inte klart. Arkivbild: Ulrika Stoetzer

Till den här säsongen var det nya entreprenörer som tog över driften av slalombacken i Klacken. Men den snöfattiga vintern har inte gjort det lätt för Eric Sandberg och Towa Lönnström. I fredags fick de stänga backen efter att ha haft öppet sedan den 21 januari.

– I backen finns det snö, men det är liftspåren som är för dåliga. Tolv grader varmt och regn, det funkar inte, konstaterar Eric Sandberg som har en liten förhoppning om att det inte ska vara stängt för säsongen.

– Jag hoppas att vi kan köra någon mer helg, men då måste vi få snö. I så fall är det bara att trycka på knappen igen.

Sju veckor är naturligtvis en alltför kort säsong, men de veckor som backen har varit öppen har varit helt okej med ett par hundra gäster varje lördag och söndag.

Det var lite struligt i början med liftar som inte fungerade. Men efter att säkerhetssystemet har byggts om och en vajer bytts har det tuffat på.

Markarbeten

Det finns en hel del som måste göras för att få en längre och snösäkrare säsong. Snökanonerna måste fräschas upp och i backen behövs vissa markarbeten. Men Eric Sandberg inser också att Klacken inte kan konkurrera med de lite större anläggningarna i närheten.

– Vi får se oss mer som ett komplement.

Om Eric Sandberg och Towa Lönnström kommer att fortsätta driva slalombacken även nästa säsong är ännu inte klart.

Slutet av april

– Vi måste summera den här först och se vad som händer kring den övriga anläggningen. Innan aprils utgång måste vi ta ett beslut, konstaterar Eric Sandberg som absolut inte är avskräckt efter den här säsongen trots allt arbete.

– Det har nog varit dubbelt så mycket jobb mot vad jag hade förväntat mig. Men vi har fått enorm stöttning både från turisterna och folket häromkring.

Mer läsning

Annons