Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kostchef sökes

Kommunens beslut om att förbättra kostorganisationen går framåt. Nu är de på jakt efter en kostchef som kan leda den nya organisationen.

Annons

– Vi vill verkligen göra en satsning på en ökad kvalitet vad gäller mat till såväl förskolan, skolan och äldreomsorgen. Ett steg i det är att anställa en kostchef som kan leda det arbetet, säger Tommy Larserö, kommunchef.

Den nya organisationen kommer att medföra ökad kvalitet på maten och färre transporter. Kommunen räknar också med mindre kostnader.

Rekryteringsarbetet är nu i full gång och om allt går enligt planen ska tjänsten tillsättas vid årsskiftet. Tjänsten finns i budgeten för 2011.

Den främsta strategin är dock att maten ska till-lagas på alla ställen i stället för som i dag, då kommunen har tre tillagningskök och fem mottagningskök. Organisationen är stelbent och osmidig samt kostar en hel del pengar. Samtidigt innebär den nuvarande hanteringen även ofta dubbelt arbete och även ofta dubbla personalkostnader.

Omorganisationen kommer att kräva en del utbildning för personalen. Däremot kommer det inte att bli några nyanställningar.

Mer läsning

Annons