Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kraftsamling behöver kraft

Sex namn finns på Kraftsamling för Ljusnarsberg lista inför valet till kommunfullmäktige. För få namn, anser de. Att i högre utsträckning möta kommuninvånarna är därför av högsta prioritet under kommande mandatperiod.

Annons

– Att ge dem möjlighet att påverka genom diskussion eller genom att bli en del av vårt parti är viktigt, säger Henk Bijloo, ordförande i partiet.

– Uppfattningen är att det är en liten krets som styr och ställer i kommunen. För oss är det viktigt att alla får möjlighet att känna deltagande, fyller partiets Helle Bryn-Jensen i.Ett sätt att få ut politiken är att satsa på de nya sociala medierna. Inom kort ska partiet skapa en facebook-grupp där de kan föra diskussioner med väljarna.

– Vi hoppas på att locka även de unga väljarna på det sättet, säger Helle Bryn-Jensen.

Att utöka möjligheterna till arbetspendling är en av hjärtefrågorna inför valet. Likaså symbolfrågan om en minskning av partistödet.

– Vi kan inte spara på äldreomsorg och förskola utan att dra vårt eget strå till stacken vad gäller kommunens ekonomi, säger Henk Bijloo.

Det de sparar räcker inte på långa vägar till att bygga en ny förskola, men kanske åtminstone till att köpa in nya leksaker, hävdar han.

– Även vi politiker måste spara.

Valbara på KFL-listan

1. Helle Bryn-Jensen.

2. Hendrik Bijloo.

3. Camilla Andersson.

4. Ralf Nielsen.

5. Inge Sahlin.

6. Siv Sjöstrand Önander.

Mer läsning

Annons