Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kraftsamling tappar kraft

SD ställde inte upp med någon lista men fick fortsatt stöd i kommunpolitiken. Kraftsamling för Ljusnarsberg, KFL, tog ett rejält kliv tillbaka. De tidigare 5 mandaten reducerades till 2.

Annons
Kraftsamling för Ljusnarsberg tappar kraft. Troligtvis blir det Henk Bijloo och Helle Bryn-Jensen som intar platserna i fullmäktige. arkivild

– Det var väntat, säger KFL:s Helle Bryn-Jensen om det egna valresultatet.

Förklaringen till det minskade stödet är enkel, fortsätter hon.

– Under de senaste åren har vi tappat fyra starka namn på listan. Vi som återstår är än så länge relativt okända.

Med endast fem valbara namn på listan hade det blivit svårt att fylla stolarna i fullmäktige om partiet hade fått behålla sina mandat, eller gått framåt.

– Vi tror på vår politik och släpper inte taget om den. Därför hoppas vi på ett fortsatt och gärna ökat stöd vid nästa val.

Det KFL, enligt Bryn-Jensen, måste ta tag i är att rekrytera nya personer som är villiga att vara med och påverka i den lokala politiken. Strategin för det arbetet ska läggas upp framöver.

Helle Bryn-Jensen och Henk Bijloo blir KFL:s representanter i fullmäktige, om inte personvalsrösterna visar något annat.

Sverigedemokraterna ställde inte upp med någon lista i årets kommunval. Partiet fick dock 167 röster och därmed 2 mandat, en ökning med 1 mandat.

Mandatet SD hade den gångna mandatperioden har till stor del inneburit en tom stol i kommunfullmäktige. Huruvida dessa två stolar nu kan fyllas är oklart. Klart är att Jens Pettersson, tidigare lokal representant för SD, inte ställer upp.

– Jag jobbar borta och har ingen möjlighet att vara delaktig. Ska man ställa upp så måste man göra det fullt ut, säger han.

Enligt uppgift ska flera namn finnas på SD:s valsedlar. Vilka dessa namn är återstår att se.

Mer läsning

Annons