Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturglimtar har startat

Så är årets upplaga av Kulturglimtar äntligen igång. På lördagen startade arrangemanget med den stora samlingsutställningen i Blå Soffan. Om fyra veckor genomförs kulturrundan.

Annons
I Blå soffan på blå soffan. Monika Käller och Håkan Fredriksson skötte vernissaget åt Kulturglimtar.

Chips, salta pinnar, godis och förfriskningar står uppdukat mitt i konstsalongen. Besökare strövar runt i det ljusa rummet och tittar på all konst och konsthantverk som visas upp.

– Det här är avstampet på Kulturglimtar 2011 i Ljusnarsberg, säger Monika Käller och Håkan Fredriksson.

Monika och Håkan sköter konstvisningen på vernissagedagen. I konsthallen visas nu närmare 50 olika produkter. Till kulturrundan ska 70-talet olika aktörer involveras från norra delen av kommunen till den södra. Mångfalden inom konst och kultur i Ljusnarsberg är enorm och det manifesteras mycket tydligt med Kulturglimtar. Det är mattor, väskor, keramik, målningar, fotografier och flera andra sorters hantverk. Ett konstnärligt smörgåsbord kan man säga visas i Blå Soffan just nu. På själva kulturrundan i juli visas även en hel massa annat spännande upp, som till exempel Hans Hedborgs kulturminnesmärkta renoverade manngårdsbyggnad Svepartorp från 1800-talet. Det bjuds då även på musik, muséer, slöjd, gruvmodeller och ännu mera.

– Ofta är det så att där naturen är vacker så finns det många konstnärer och kulturutövare och Ljusnarsberg är verkligen vackert och här finns det också väldigt många kreativa människor, framhåller Monika.

Det är andra året nu som Ljusnarsbergs konstklubb arrangerar Kulturrundan. Blå Soffan med samlingsutställningen håller nu öpppet lördagar, söndagar och onsdagar fram till och med helgen i samband med kulturrundan den 2-3 juli.

Bertil Janssons kiosk. Den som stod nedanför hyttan i Högfors. Modellen har Tage Hugosson byggt och kiosken är en sak av massor som visas till Kulturglimtar 2011.
Installation. Av Alina Pöchhacker. Ingår i Kulturglimtar 2011. På kulturrundan ska Alina visa fotografier.

Mer läsning

Annons