Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturrundan bjöd på smakprov

Kreativiteten får ett ansikte när Kulturglimtar presenterar samlingsutställningen byggd på utbudet i kulturrundan.

Annons
Praktiska ting. Skyltar och informationsmaterial. Eva Wikman, Margareta Hildebrandt och Wicken von Post såg till att alla konstnärer kopplade till Kulturglimtar fick med sig allt.

Konstnärliga uttryck av de mest skilda slag samlas på galleri Blå soffan. I går kväll kom samtliga deltagare i konstrundan Kulturglimtar med var sitt bidrag. Samlingsutställningen ger sedan en liten glimt av allt konstrundan har att bjuda på.

– Det här är så roligt för alla får verkligen vara med. Jag tror att arrangemanget betyder jättemycket för bygden, säger Lillemor Ilio Israelsson som har med sig keramik till utställningen.

En strid ström av kreativa människor kliver in på galleriet. Therese Axelsson och Eva Lindberg i Ljusnarsbergs konstklubb tar emot, protokollför personuppgifter och märker upp verken.

Intresset att få vara med har ökat år från år och mångfalden av uttrycksformer är minst sagt stor. Målningar, fotografier, glas, textil, filmmusik, lokal och internationell mat, ja allt man kan eller inte kan tänka sig finns där.

Utställarna samlas kring plockmat, dryck och snacks en stund för att prata. Allt medan Wicken von Post och Margareta Hildebrandt ser till att alla utställare får skyltar och informationsmaterial innan de avrundar och ger sig iväg.

Sedan ska all konst arran-geras och hängas. På lördag är det vernissage. Då ska allt vara klart.

Mer läsning

Annons