Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturskolans musikalavslutade läsåret

Första repliken var svårast, sedan släppte det, säger Linus Nygård Resare efter premiären av barnmusikalen Flugturen som också blev kulturskolans avslutning.

Annons
Musikal. Kulturskolans elever har jobbat hela läsåret med barnmusikalen Flugturen som sattes upp i Ljusnarshallen.

Hela läsåret har gått åt för att öva in alla delar i Flugturen, text och musik skriven av Kerstin Bodin Eriksson. Orkesterarrangemanget är skapat av Björn Hedström.

I färggranna tröjor intog eleverna i årskurserna 3-5 på Kyrkbacksskolan golvet i Ljusnarshallen, ett golv som fick utgöra scenen för den musikaliska berättelse som snart skulle ta sin början.

I publiken satt de yngre eleverna från Garhytteskolan.

Uppspelning

Föreställningen inleddes med uppspelning av flöjt- respektive klarinettgrupper. Därefter kom en buss fylld med elever och rektorn vid ratten inrullande på scenen. Ja, eleverna bar en kuliss i form av en buss.

Skolresan till fjällen blir äventyrlig och slutar med att alla drar till soliga Spanien. Där blir det bröllop med dans och sång mellan spanska och engelska flugan.

Möta publikenAtt möta publiken tyckte eleverna var roligt, även om det kändes lite nervöst innan och under föreställningens första minuter.

– Det gäller att komma igång, säger Linus Nygård Resare som spelade den spanska flugan.

Kulturskolan har satt upp några olika musikaler de senaste åren och man börjar få rutin på det.

– Den här gången har vi träffats allihop några fler gånger och det har varit lyckosamt, säger musikläraren Marie Lidman som dirigerade kören och vägledde de agerande i musikalen.

– Det som är så bra med en musikal är att alla delar - sång, musik, teater och dans - kan kombineras. Alla kan vara med och det är roligt, säger rektor Dorrit Pade.

På kvällen gav gruppen ytterligare en föreställning för föräldrarna.

Musikaliska. Orkestern bestod av elever från årskurserna 3-5 med förstärkning från årskurs 9.
Fin musik. Kulturskolans avslutning inleddes med uppspelning av klarinettelever.

Mer läsning

Annons