Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kumla IBK blev för svåra för Kopparberg

Kumla IBK blev som väntat för svåra när Kopparbergs BK tog emot laget i Ljusnarshallen i söndags i damernas division 3. Med siffrorna 11–4 tog Kumla hem matchen.– Det kan låta konstigt men jag är jättenöjd, tjejerna gör sin kanske bästa match, säger Kopparbergs tränare Jörgen Dahlström.

Annons
Flygande start. I nära åtta minuter höll Kopparberg nollan mot gästande Kumla i damernas division 3. Kumla segrade med 11–04 även om Kopparberg knappade in och vann sista perioden.

Det var en helg i innebandyns tecken. Herrarna i division 3, damerna i division 2 och P14-laget hade alla hemmamatcher.

På söndagseftermiddagen tog Kopparbergs damer emot Kumla IBK. På förhand nöjdes sig tränaren Jörgen Dahlström med att hoppas på ett inte allt för stort nederlag.

– Kopparberg är ett mittenlag i tabellen och Kumla är överlägsna serieledare. Senast vi mötte Kumla borta förlorade vi med 16–0. Vi har sagt att vi ska göra så gott vi kan, ge det en chans och gå in för att ha roligt. Vi siktar på att vinna även om vi vet att det mission impossible, sa han strax före matchstart.

Söndagens match var den första efter juluppehållet. Jörgen Dahlström såg det som ett bra tillfälle för laget att testa olika försvarsspel.

– Det blir en bra läropeng. Hittar vi ett bra försvarsspel mot Kumla kan vi ta med oss det när vi möter de andra lagen i serien.

Han var imponerad av Kumlalaget.

– Det är en fröjd att se dem spela. Så vi har sagt att vi har huvudet högt oavsett hur det går.

I nära nio minuter in i första perioden lyckades laget hålla nollan. Sedan gjorde Kumla 4 mål. Andra perioden slutade 2–6 till bortalaget.

Sista perioden vann däremot Kopparbergs med 2-1.

–Det tycker jag är bra. Speciellt försvarsmässigt. Det tar vi med oss till nästa match. Vi vann dessutom skott på mål. Det kan låta konstigt men jag är jättenöjd, tjejerna gör sin kanske bästa match , säger Jörgen Dahlström.

Nästa match är den 1 februari då laget möter ÖSK ungdom.

Tidigare på söndagen hade Kopparbergs P14-lag mött ÖSK ungdom. En match som slutade med segersiffrorna 7–5 till hemmalaget Kopparberg.

På fredagskvällen tog Kopparbergs herrar emot Lindesberg WSK i division 2.

– Derby mot Linde är ju alltid speciellt, säger lagets tränare Anders Ytterberg.

Med runt 300 på läktaren var hallen fullsatt.

– Det är alltid bra drag på publiken när vi möter WSK, säger Anders Ytterberg.

– Senast vi mötte dem borta fick vi storstryk så det var nära revansch.

Fredagens match slutade 9–8 till WSK.

– Det är kul att det är så jämnt, framåt slutet var det spännande. Linde är bättre än oss men jag tycker det är synd att vi inte bjuder upp till kamp i första perioden där det avgörs. Tredje tog vi över helt och hade jätteläge att kvittera men det ville sig inte, säger Anders Ytterberg.

Närkamp. Efter att ha förlorat med 16–0 borta mot Kumla var förväntningarna på returmatchen låga hos Kopparberg.
Mål. Fyra mål blev det Kopparberg. Sista perioden vann laget med 2-1. ”De gör sin kanske bästa match”, säger Dahlström.
Fredagens derby mot WSK drog runt 300 personer. Även söndagens match i damernas division 3 lockade många åskådare.

Mer läsning

Annons