Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvitto värt 1,6 miljoner glömdes kvar i olåst bil

De hade vunnit 1,6 miljoner kronor, men var inte glada.
Orsaken: De kunde inte hitta Lottokvittot – som låg i en olåst bil på en parkering.

Annons
Ett återfunnet Lottokvitto ledde till stor glädje hos två familjer i Kopparberg. (Lottokupongen på bilden innehåller dock inte vinnarraden.)

Det blev några dramatiska timmar för de två hantverkarna från Kopparberg innan de till slut hittade sin saknade värdehandling. Lottokvittot låg bland parkeringskvitton och en massa andra lappar i den ene mannens bil – som stod olåst på en parkering.

– Vi har inte sovit en minut i natt. Först för att vi vunnit så mycket pengar och sedan tanken på vad som hänt om vi inte hade hittat spelkvittot, säger den ene av vinnarna till Svenska spel.

"De var helt färdiga"

Lottokupongen lämnades in på Nya Gärdekiosken i lördags. Efter lottodragningen visade sig kupongen vara värd 1 606 140 kronor. Till slut hittade de två vinnarna sitt försvunna lottokvitto, och på måndagen hörde de av sig till Svenska spel för att kontrollera att lotten verkligen var en storvinst fick de ett positivt besked.

– Inte konstigt att de var nervösa och helt färdiga. Men dom var enormt glada och det var mycket snack i högtalartelefonen, säger  Pierre Jonsson på Svenska spel.

"Helt fantastiskt"Vinnarna, två kopparbergare i 40-årsåldern, vill vara anonyma. Men de berättar för Svenska spel om känslan att vinna så mycket pengar.

– Det är helt fantastiskt det som hänt. Vi är två hantverkare med familjer, som nu har pengar som kan förändra så mycket, säger de.

Borttappade storvinster ovanligtAtt spelare tappar bort spelkvitton värda miljonbelopp är ovanligt, men det har hänt några gånger under årens lopp att spelare missat att inkassera sina storvinster.

– Det största någonsin är tio miljoner på ett Jokerspel i Göteborg. Den vinsten hämtades aldrig ut. En annan gång handlade det om 7, 9 miljoner på Lotto, säger Pierre Jonsson.

Vad händer med pengarna som inte kvitteras ut av vinnarna?– De hamnar i en regleringsfond och går så småningom tillbaka till spelarna i form av nya vinster.

Mer läsning

Annons