Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkans barn hade vårlig avslutning

Tipspromenad, korvgrillning och lekar. Det var ingredienserna när församlingens olika barnverksamheter hade våravslutning på söndagen.

Annons
Tipspromenad. Simone Strandberg och Isabelle Karlsson fyller i tipskupongen på våravslutningen för kyrkans barnverksamheter.

Barn och föräldrar samlades i pastorsexpeditionens trädgård efter en kortare gudstjänst i Ljusnarsbergs kyrka. Sex olika grupper håller församlingens barnledare Linda Wiklund och Anna Lassfolk-Johansen i gång.

– Vi har någonstans mellan 200 och 250 deltagare inskrivna, jag minns inte exakt. Då är en del av de vuxna som är med i de grupper där föräldrar och barn är tillsammans, berättar Anna medan hon brottas med att få fyr på grillen där det en stund senare skulle grillas korv.

Inte bara Kopparberg

Alla deltagarna kommer inte från Kopparberg. Barn från Ställdalen, Ställberg, Dammen och från Löa i grannförsamlingen Ramsberg är också med.

Varje vår ordnas det med någon form av extra aktivitet vid avslutningen.

– Poängen är att det ska bli något extra och att vi gör något tillsammans alla grupperna, säger Linda.

Kontakt med andra

Isabelle Karlsson och Simone Strandberg är med i Kompisgruppen för de lite äldre barnen. Och det är något de uppenbarligen trivs med.

– Vi går gärna. Det är mycket pyssel och utomhusgrejer, berättar de.

För återflyttaren Elin Haneskog har barnverksamheten varit till hjälp med att återknyta kontakter med hemorten efter några år på annat håll.

– Med gruppen fick jag lätt kontakt med andra.

Mer läsning

Annons