Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkbacksskolan för hela grundskolan

Sammanslagningen av Kyrkbacksskolan och Garhytteskolan har många fördelar, men något beslut är ännu inte fattat, framhåller kommunens bildningschef Anders Nordlund.

Annons

Diskussionen om att skapa en enda skolenhet för grundskolan i Ljusnarsbergs kommun är inte ny. Enligt Anders Nordlund har den pågått i många år och är en fråga som aktualiserats.

Tanken är att slå samman Garhytteskolan och Kyrkbacksskolan till en skola för elever från förskoleklass till årskurs 9, med plats på Kyrkbacksskolan. En politisk ambition, även om inga beslut är fattade. En utredning om framtida lokalbehovet har inletts och Anders Nordlund konstaterar att om ambitionen genomdrivs krävs vissa ombyggnationer.

– Om vi ska kunna ta emot fler elever på en skola. Tidigare har man trott att samtliga ryms i befintliga lokaler, men det går inte. Bland annat måste Ljusnarshallen byggas om.

Han ser flera fördelar med en skolenhet.

– Lokalerna anpassas till en modern skolverksamhet.

Inga kostnadskalkyler finns och Anders Nordlund kan inte ge några besked på den punkten i dagsläget.

När utredningen är klar är också oklart, men förhoppningen är att den ska kunna presenteras under året. Beslut i frågan kan förhoppningsvis tas 2017, kanske tidigare.

Mer läsning

Annons