Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lekparksbygge etapp 2 nästa

Lekplatsen på Malmtorget ska byggas ut. Budget är 368 000 kronor. Ambitionen är att merparten av lekytan blir klar till Guldrush i augusti.

Annons
Snart ska lekparken byggas ut. Arne Tschentscher hoppas att merparten av lekparken är klar till Guldrush.

– En del inköp är gjorda men det finns detaljer vi måste ta beslut om. Och vi vet inte ännu exakt vilken tillgång vi har på personal i sommar, säger Arne Tschentscher, stadsträdgårdsmästare på Bergslagens kommunalteknik, BKT.

En lösning beträffande sand/grusytor behövs till exempel. I dag sprider sig grus ut på Malmtorget, in i sandytor samt att grus repar rutschkanan.

– Vi har en idé om stenläggning för att lösa detta.

Lekparken har tema Ljusnarsberg med stor inriktning på gruvnäring. Nuvarande klätterställning/rutschkana symboliserar gruvlaven. Sandytor intill symboliserar gruvrum. I planerna för utbyggnad etapp 2 ingår bland annat en vattenpump, typ gammaldags gårdspump, som monteras i anslutning till en vattenränna, betonghästar (gruvhästar) med vagnar samt ett talrör som ska knyta an till hur man kunde kommunicera förr på en arbetsplats.

– Troligtvis beställer vi också en skålformad karusell som symboliserar en vaskpanna.

På området ska även en guldfärgad sten med fotavtryck iordningställas. Den ska kunna nyttjas som solur av barnen med koppling till att Kopparberg ligger exakt en timme från den officiella Greenwich-tiden.

Mer läsning

Annons