Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lions instiftar ett kulturstipendium

Lions har instiftat ett helt nytt stipendium. Det är ett kulturstipendium som ska belöna ungdomar från kommunen som är verksamma som kulturarbetare.

Annons

– Vi kommer att dela ut 3000 kronor till en ung kulturstipendiat på Malmtorget i samband med Konstklubbens arrangemang Kulturglimtar den 30 juni–1 juli, berättar Lars Grandin från Lionsklubben i kommunen.

Stipendiaten får vara högst 25 år gammal och måste vara skriven i Ljusnarsbergs kommun. Vem som helst, som också är skriven i Ljusnarsberg, kan nominera ett eller flera förslag på lämpliga kulturstipendiater.

Dags att nominera

Stipendiet har fått namnet LC Kopparbergs ungdoms/kulturstipendium. Storleken på stipendiesumman ska bestämmas för ett år i taget.

– Vi vet ju inte exakt hur vår klubbkassa är från år till år, därför har vi bestämt att vi varje år beslutar hur mycket pengar vi kan dela ut just det året, säger Lars Grandin.

Beslutet att införa detta nya kulturstipendium till ungdomar tog Lions på sitt majmöte. Senast den 15 juni ska de nominerade kandidaterna finns tillgängliga hos Lionsklubben.

Mer läsning

Annons