Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lite regn stoppar inte Garskoj

Det var hoppborg, musiklekar, ansiktsmålning, kepsmålning och trollerier när Garhytteskolan idag hade Garskoj på skolan.

Annons

- Och så tar ni allihopa och ropar svamp och sträcker upp handen i luften också, säger Ida Blomkvist.

Det är konsert på entrétrappan till Garhytteskolan. Klockan är strax över 8 på morgonen. Och det är Garskoj som gäller hela förmiddagen på skolan idag.

Ida sitter vid keyboarden och sjunger och spelar musik tillsammans med sina kamrater från kulturskolan. Det är farbror Abraham, Kråkor som klappar takten och Jag vill bo i en svamp. Lite regn som faller från himlen stoppar inte barnens entusiasm där de har samlats ute på skolgården.

Sedan delas ungarna in i olika aktivitetsstationer. Det ska målas kepsar, ansikten ska utsmyckas i färger, det ska lekas i hoppborgen och det ska fikas.

Och en trollkarl med artistnamnet Mr Udd ska komma och visa magiska trix.

- Det är barnen som samlar in pengar till de här aktivitetsdagarna vi har varje år på skolan, berättar Anne-Marie Hägglund, lärare på skolan.

Eleverna har sålt rökt fisk till påsk, haft julmarknad och ordnat med lotterier. Och pengarna används till aktiviteter i skolan.

Aktivitetsdagarna har olika tema varje år. Förra året var det naturkul som ordnades för intäkterna som ungarna fått in. I år Garskoj och nästa år blir det en dag med fokus på samarbetsövningar.

Skolbarnen har kul. Ubay Helwangi får ansiktet målat till en tiger och ger sig genast ut i regnet på skolgården och leker.

- Vi har precis hoppat hoppborg. Nu ska vi fika, säger Thula Nilsson och Ellen Hammarström.

Och innan skoldagen är slut ska alla ungarna dessutom fått en glass från glassbilen.

Mer läsning