Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M kräver analys av skolan

När Lärarförbundet släppte sin rankinglista över skolorna i Sverige hamnade Ljusnarsbergs skolor allra sist i listan. Nu kräver Moderaterna en analys och en diskussion om åtgärder som krävs för skolan.

Annons

Det var förra veckan som Läraförbundet släppte sin ranking om skolkommunerna. För andra året i följd hamnade Ljusnarsberg på plats 290, alltså sist. Rankingen baseras på 14 grundkriterier, bland annat på betygen bland eleverna och lärarnas lönenivå.

Till NA kommenterade Anders Nordlund, bildningschef i Ljusnarsbergs kommun, Lärarförbundets rapport så här:

– Det här är en partsinlaga från ett fackligt förbund och den ska inte tas för att vara sanningen. Samtidigt negligerar vi förstås inte de här uppgifterna, vi försöker hitta vägar att förbättra oss.

Skolan i Ljusnarsberg kontra statistik har diskuterats i kommunstyrelsen nyligen, bland annat att kommunens skolorganisation är förhållandevis liten vilket anses påverka statistik om skolan kraftigt då antalet elever som ingår i statistiken är få.

Ulf Hilding (M) anser nu att en diskussion om skolan måste initieras med anledning av Lärarförbundets larmrapport.

– Att bli omnämnd som Sveriges sämsta skolkommun är nu ytterligare en signal till dem som är politiskt ansvariga att ta problemen inom kommunens skolor på största allvar, säger Hilding.

Mer läsning

Annons