Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M-motion: ”Snygga till Allerstatomten”

Allerstatomten försämrar helhetsbilden av Kopparbergs centrum. Det framhåller Gunnar Fransson (M) som nu kräver åtgärder.

Annons

– I Kopparberg har under senare tid ett antal positiva förändringar i samhällsbilden skett eller håller på att ske, säger Fransson i den motion han skrivit till kommunfullmäktige.

Han lyfter fram upprustningen och ombygget av nya resecentrum som ett positivt exempel. Och rivningen av den gamla fastigheten Mejeriet som nu blir parkeringsplats för resenärerna.

– Tyvärr har den så kallade Allerstatomten i många år försämrat helhetsbilden och borde snarast åtgärdas, fortsätter Fransson.

Markområdet som det handlar om fyller, enligt Fransson, fortfarande ett behov av att kunna fungera som parkeringsplats med sin närhet till bland annat apoteket och banker, men att platsen behöver förbättras vad gäller sitt utseende.

– Samhällsbilden skulle radikalt förbättras om kringliggande fasader snyggades upp och en markberedning gjordes med målsättningen att åstadkomma en mer funktionsduglig parkeringsyta.

Fransson tror att fasaderna kan snyggas till med relativt enkla medel.

Nu vill Fransson att kommunen räknar ut vad det kan kosta att göra de åtgärder på Allerstatomten som han föreslår och att denna uträkning sedan ska bli underlag för ett beslut om åtgärderna.

Mer läsning

Annons