Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M vill anställa fler på fritidshemmen

Moderaterna föreslår att fritidshemmens bemanning ökas med ytterligare en heltidstjänst. Detta som ett led i arbetet med att förbättra elevernas resultat i skolan.

Annons
Anställ fler personal på fritidshemmen så att personalen där ges bättre möjlighet till att hjälpa eleverna med hemläxorna, föreslår Moderaterna.

– Skolresultaten i Ljusnarsberg måste förstärkas. För elever med svagt stöd i hemmet behövs hjälp med läxläsning. Detta bör kunna utföras i de kommunala fritidshemmen men bemanningen av dessa måste förstärkas för att det ska fungera, säger Ulf Hilding (M).

Ulf Hilding, Gunnar Fransson (M) och Daniel Johansson (M) har skrivit en motion om saken. M framhåller att arbete i kommunen redan pågår för att höja elevers betyg och resultat, som till exempel åtgärder för att förbättra skolans organisation, men menar att andra typer av åtgärder också behövs.

Det finns elever som efter skoltid behöver tillbringa tid på fritidshem. Och då är också fritidshemmen en bra plats där elevernas hemläxor kan utföras, tycker M. Men för att personalen ska ha en god möjlighet att hjälpa till med detta krävs personalförstärkning, framhåller M. Idag har fritidshemmen totalt 3,24 heltidstjänst.

Här krävs förstärkning med ytterligare en heltidstjänst med en fritidspedagog, anser M. Dessutom vill M att en utvärdering sker efter ett år efter denna personalförstärkning för ett eventuellt beslut om ytterligare personalförstärkning på fritidshemmen.

- Bakgrunden till motionen är att arbetet med att förbättra skolresultaten i Ljusnarsberg måste förstärkas. För elever med svagt stöd i hemmet behövs hjälp med läxläsning. Detta bör kunna utföras i de kommunala fritidshemmen, men bemanningen av dessa måste förstärkas för att det ska fungera. Vi föreslår vi en ökad bemanning med drygt 30 procent för detta ändamål, säger Ulf Hilding (M).

Mer läsning

Annons