Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många val under elevens val

Den här veckan är det elevens val på Kyrkbacksskolan. För första gången gör alla årskurser allt tillsammans. Något som uppskattas av eleverna själva.

Annons
Tim Eriksson och Sammie Karlsson valde teknik.- Det är kul med el, sa Tim.

Musik, dans, teknik, skapande, mat, bak och lite till. Eleverna på Kyrkbacksskolan hade en hel del att välja på när det var dags för elevens val.

Tidigare år har årkurserna 3-5 och 6-9 haft separata aktiviteter under elevens val. Det här året valde man istället att göra aktiviteterna gemensamma för hela skolan.

I kafeterian står några av de yngsta på skolan. De säljer mackor, semlor och lite annat smått och gott till elever och lärare.

– Det är roligt att sälja och baka, säger Ida Andersson.

I köket bakas det bulalr och kladdkakor för brinnande livet. Den viktiga delen i detta är att få med en dos entreprenörskap, anser läraren Towa Karlsson Lönnström. Eleverna har därför fått klura ut hur de ska kunna göra en vinst på sin försäljning

Ämnet musik tycks ha varit ett populärt val. Ett stort gäng ungdomar, under ledning av Ida Blomqvist, repeterar sång inför uppättningen av musikalen Grease. I de mindre musikrummen övar de som ska stå för den instrumentala delen i uppsättningen.

Några av musikerna är inte med i musikalen. Två olika gäng har istället konstruerat två band. Gemensamt för alla är dock intresset för musik.

– Jag spelar gitarr i musikskolan. Därför tyckte jag att det var kul att även få göra det under elevens val, säger femteklassaren Jack Lindqvist.

– Och så har vi bra lärare.

Under veckan har det varit elevens val på Kyrkbacksskolan. För Simon Gudmundsson, Linn Hansson, Simon Grund och Matilda Pettersson var musik ett självklart val.
Linn Hjalmar, Fatime Hasani, Ida Andersson och Julia Väisänen stod för försäljingen i kafeterian.
Simon Johansson, Jonathan Holmberg och Jack Lindqvist är delar av ett band som bildats under veckan.
Dansgruppen visade prov på sina nya kunskaper i linedance.
I köket bakas det för fullt. Alexander Olsson bakar bullar och Oscar Andersson väntar på att plocka kladdkakan ur formen. Läraren Towa Lönnström instruerar.
Teatergruppen gör en parodi om kungahuset.
Teknikkillarna Simon Einevik och Jonathan Eriksson kopplar och löder under teknikvalet.
Joakim Danielsson och Linus Karlsson har teknik på schemat. Tillsammans har de tillverkat en husvagn med blinkande lampor.
Alfons Höök och Tom Edgren påskpysslar.
Andreas Hultgren fixar chokladbollar till kafeterian.
Rasmus Abrahamsson koncentrerar sig på sitt målande. I bakgrunden målar Ellen Dahlström ett påskägg.
Matilda Råstock Ekmark gillar matlagning. Därför valde hon också att laga mat under elevens val. I grytorna puttrar en indisk kycklingsås.

Mer läsning

Annons