Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Margareta är ny president

I går valdes Margareta Svenson till ny president i Kopparbergs Rotaryklubb.– Det känns jättespännande. Rotary gör ofantligt mycket varje år, säger Margareta Svenson.

Annons
I går träffades Kopparbergs Rotaryklubb för att välkomna Margareta Svenson som ny president för klubben. Bredvid Margareta sitter Ulf Hilding som tillsammans med Lars-Erik Pettersson och Jaakko Nilsson sköt presidentskapet under fjolåret.

Margareta Svenson är uppvuxen i Dammen och har flyttat runt en hel del i Sverige under åren. Sedan 2002 är hon tillbaka på föräldragården och sedan 2004 är Margareta medlem i Kopparbergs Rotaryklubb.

– Rotary är en stor hjälporganisation med både lokala och globala projekt. Lokalt fokuserar vi på ungdomar och äldre. I år har vi bland annat delat ut stipendium till elever med god matematikkunskap, säger Margareta.

Kopparbergs Rotaryklubb träffas varje tisdag och lyssnar på intressanta föreläsningar, berättar Margareta. Klubben arbetar även ideellt för att samla in pengar till olika projekt, exempelvis är de funktionärer på Opera på skäret och deltar på Kopparbergsmarken.

– Det är inte enbart rotarianer som ställer upp, vi engagerar även andra utomstående.

Margareta berättar att hon vill göra klubbens möten mer öppna och bjuda in fler gäster. Hon vill även samarbeta mer med andra närliggande Rotaryklubbar genom att hålla gemensamma möten och tipsa varandra om bra föredragshållare.

Uppdraget som klubbens president sträcker sig över ett års tid.

– Det är bra. Då blir det inte stagnation utan nytändning, konstaterar Margareta.

Mer läsning

Annons