Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mark i kommunen får nu en prislapp

Ljusnarsbergs kommun har upprättat ett förslag till ny prissättning vid försäljning av kommunal mark. Förslaget omfattar både mark för bostäder och industrier.

Annons

– Kommunstyrelsen kommer att ta ställning till förslaget vid sitt sammanträde den 22 februari, säger kommunsekreterare Anders Andersson.

Jämför med grannarna

För att få något att jämföra med har Ljusnarsbergs kommun hört sig för hur Nora och Lindesberg prissatt sin kommunala mark.

En färdig villatomt i tätorten Kopparberg föreslås kosta 85 000 kronor. Villatomter i kommunens övriga orter föreslås kosta 50 000 kronor. Tomter vid Djäkens kommer att säljas för mellan 100 000 och 120 000 kronor. Priset för övrig mark i villaområden föreslås bli 25 kronor kvadratmetern exklusive förrättningskostnader. I de föreslagna priserna ingår inte kostnader för vatten och avlopp.

Plats för fler företag

När det gäller industrimark finns det utrymme för fler företag i Kolartorpsområdet. Där föreslås ett kvadratmeterpris på 25 kronor.

Även övrig industrimark föreslås få samma pris per kvadratmeter. Undantaget är Dalskogen, det nya område i Bångbro som är på gång. Där kommer ett pris att föreslås när exploateringskostnaden är känd.

Mer läsning

Annons