Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Markbyte diskuteras

Ljusnarsbergs kommunen har börjat diskutera ett markbyte med skogsbolaget Bergvik. Kommunen är intresserad av 35 hektar mark vid Näset och Mossboviken. Tanken är att ett antal sjönära tomter ska kunna ordningställas där i framtiden.

Annons

– Vi diskuterar en optionsmöjlighet där vi förbehåller oss rätten att köpa mark till ett fast pris, säger kommunens näringslivschef Tomas Larsson.

Bergvik är intresserat att byta till sig annan mark, som kommunen äger i dag. Flera av skogsområdena i kommunens ägo är tätortsnära och nyttjas som friluftsområden av allmänheten.

– Innan ett eventuellt byte kan ske måste våra skogsområden värderas, säger näringslivschefen. Jag vill betona att inga beslutna är tagna och det kan komma att dröja.

Om nu parterna väljer optionsmöjligheten är förslaget att den ska lösas ut den dag detaljplanen för Näset och Mossboviken vinner laga kraft.

– Men det är en väg att vandra innan vi är där, säger Tomas Larsson. Vi befinner oss i inledningsskedet.

När näringslivschefen informerade kommunstyrelsen fick han frågan vad en sjönära tomt vid sjön Ljusnaren kan komma att kosta.

– Någonstans mellan 300 000 och 350 000 kronor. Det är billigt. Men ta inte siffrorna på hundraprocentigt allvar.

Om nu tanken på sjönära tomter går att förverkliga är kommunens ambition att dessa ska ligga så nära vattnet som möjligt.

Mer läsning

Annons