Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matförbudet för värdshuset Älgen upphävt

– Det här kom som en överraskning för oss, säger Älgens ägare Anders Ström. Värdshuset är en av flera restauranger i Bergslagen som fått slå igen portarna i sommar.

Annons

NA har tidigare rapporterat om Nora golfrestaurang och KFUM:s sommarkollo i Klacka-Lerberg som tvingats stänga. Båda köken har efter förbättringar öppnat igen. Det gäller också värdshuset Älgen som fick matförbud i förra veckan men blev godkänt för återöppning i måndags. Bergslagens miljö- och byggförvaltning utfärdade förbudet när det visade sig att Älgen inte hade åtgärdat brister som påpekades den 11 juni. BMB slog bland annat ned på rengöring av golv, väggar och utrustning som köksredskap, maskiner och kylskåp.

Ägaren Anders Ström hade vid BMB:s oanmälda besök i förra veckan inte hunnit åtgärda bristerna.

– Trycket här är är särskilt hårt på sommaren. Nu har vi skurat hela restaurangen, installerat nya förvaringsskåp bland annat för avsvalning. Frysbox har bytts ut mot frysskåp som gör det lättare att hålla rent. Städscheman har kommit upp på väggarna så att alla vet exakt vad de ska göra innan de går hem, säger Anders Ström.

– Det är många som fått matförbud nu. Det är ovanligt och bara ett sammanträffande. Många tycker att det är bra att vi kommer, men vissa tycker att vi är för noggranna, säger Marie Jonsson vid BMB.

Mer läsning

Annons