Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matsalen är invigd

Det var på håret att allt hann bli färdigt. Men nu är det nya köket och matsalen på Kyrkbacksskolan invigt – med en ”matsals”-fanfar.

Annons
Invigningsdagen bjöd på lite lyxigare mat. Potatisgratäng och kycklingklubbor. Oliver Hedborg och Angelique Eriksson lät sig väl smaka.

Vid en tidigare inspektion av arbetsmiljöverket upptäcktes flera brister i köket på Kyrkbacksskolan. Kravlistan på åtgärder var lång.

Nu har bristerna åtgärdats. Köket har fått ett nytt golv, vilket bland annat innebär att det inte längre läcker ner vatten i Ljusnarshallens omklädningsrum. Problemen i diskrummet har också åtgärdats och personalen har fått ett duschrum, bland annat.

– Det här är en dröm. Vi är så nöjda, säger Monica Westlund, en av dem som arbetar i köket.

– Tidigare fick jag ont i höfterna av att gå på det hårda golvet i köket. De problemen är nu helt borta, fortsätter hon.

I samband med köksrusten passade man även på att fräscha upp matsalen. Väggar och tak har fått ny färg och nya möbler har köpts in.

– Jag gjorde också ett fynd i källaren som innebar att vi kunnat installera ny belysning i matsalen utan att det kostat något, berättar Ewa Wikström, skolans rektor.

Eleverna är också mycket nöjda med den nya matsalen.

– Vi har fått så fint. Och ryggstödet på stolen är så skönt för ryggen, konstaterar Linnea Eriksson.

Kompisarna nickar medhållande.

Mer läsning

Annons