Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med Familjekraft ska föräldrastöd öka

Olika aktörer har jobbat var för sig med stödinsatser till föräldrar i Ljusnarsberg. Nu samlas dessa goda krafter under ett gemensamt namn, Familjekraft.

Annons
- För en så liten kommun som Ljusnarsberg så är det roligt att kommunen satsar på ett föräldrastöd 0-17 år, helt i linje med den nationella strategin för föräldrastöd. Tidiga insatser för barn är helt klart en god investering, säger projektledare Karin Wouda.

– Vi hade en samverkanskonferens i våras där de olika grupperna som jobbar med föräldrastöd i kommunen träffades. Flera av dessa personer hade inte träffat varandra tidigare, berättar Karin Wouda, projektledare på Ljusnarsbergs kommun.

Idéen till ett utvecklat samarbete väcktes för att kunna erbjuda ett bra och komtinuerligt stöd till föräldrar. Familjekraft blev samlingsnamnet för satsningen och nu har det skapats en logotype, en folder, en webbsida och en facebooksida för Familjekraft.

Där finns information om de verksamheter som jobbar med föräldrastöd i kommunen samlat. Där ges också information om vad som är på gång, till exempel föreläsningar. Och där har dessutom föräldrar möjlighet att själva lämna förslag på aktiviteter som kan ske i Familjekraft.

På webbsjaten www.ljusnarsberg.se/familjekraft finns också länkar till andra aktörer som verkar inom barn/föräldraskap, som till exempel Familjerådgivningen i Örebro län.

– För en så liten kommun som Ljusnarsberg så är det roligt att kommunen satsar på ett föräldrastöd från 0–17 år, helt i linje med den nationella strategin för föräldrastöd. Tidiga insatser för barn är helt klart en god investering, säger Wouda.

Mer läsning

Annons