Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med operan som avstamp ska Ljusnarsberg stärkas

Med en satsning på Opera på Skäret ska Ljusnarsbergs totala attraktionskraft stärkas. Projektets planerade budget är 2,8 miljoner kronor.

Annons

Ljusnarsbergs kommun och Opera på Skäret vill samarbeta i detta utvecklingsprojekt. Kommunen ansöker nu om 1,4 miljoner kronor i stödpengar för satsningen hos Tillväxtverket.

– Övrig finansiering har vi inte tagit beslut om. Vi ska undersöka möjligheterna till regional finansiering och så får vi diskutera vad kommunen själva kan gå in med också under förutsättning att vi får extern finansiering, säger kommunalråd Ewa-Leena Johansson (S).

Projektet planeras pågå mellan 31 augusti 2015-15 september 2018 med en tanke om att verka för att fler aktörer ska kunna gynnas av den publiktillströmning som operan genererar.

– Det här är en fråga som vi bland annat diskuterat på våra framtidsdagar. Operan är en publikmagnet, men hur gör vi för att andra aktörer, som det lokala näringslivet, kan få fler fördelar av denna operapublik, till exempel ett ökat antal gästnätter.

Projektet vill också jobba för att själva opera-området används mer än bara sommartid och även verka för en kulturell tillväxt i kommunen vad gäller fler verksamheter och aktörer med operans besökseffekt som utgångspunkt.

Mer läsning

Annons