Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med siktet inställt på pensionärer

Spanska, litteratur, musik och matlagning står på schemat när Vuxenskolan drar i gång i höst. Efter flera års frånvaro är de tillbaka, med siktet inställt på pensionärer.

Annons
Växtintresse. Margareta Torstensson äntrar sitt blomsterland. Utöver matlagningscirklar har hon tidigare hållit kurser i att torka blommor.

– Studiecirklarnas renässans kan vara pensionärerna, för att de har gott om tid, säger Margareta Torstensson som i höst skall hålla i två kurser.

Dels en matlagningscirkel för äldre herrar, dels en spanskkurs. Med en hushållslärarutbildning i ryggen har hon varit aktiv inom Vuxenskolan i drygt 25 år. Efter att ha bott i Peru och Mozambique undervisar hon nu även i spanska. Hon tror att cirklarna handlar mycket om gemenskap.

– De finns för att folk gillar att träffas. Man kan lära sig allt på datorn, men det är för trist, säger hon.

Hennes matlagningskurser är som en stor middag. Gruppen bestämmer i förväg vad de ska tillaga och tar med ingredienserna till kurstillfället.

Nystarten är ett resultat av att Vuxenskolan utökat sin verksamhet i Bergslagen och bland annat de anställt en verksamhetsutvecklare på heltid.

I ett samarbete med Sveriges pensionärsförbund lånar de nu lokaler av kommunen för sina fyra kurser.

Mer läsning

Annons