Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mejeritomt intressant

Ljusnarsbergs kommun kan komma att köpa gamla mejeriet i korsningen Konstmästaregatan-Ljusnarsvägen i centrala Kopparberg. Frågan var uppe när kommunstyrelsen sammanträdde i förra veckan.

Annons

– Något beslut är inte fattat, säger Anders Andersson, kommunsekreterare. Däremot har fastighetschef Torbjörn Larsson fått i uppdrag att undersöka saken närmare.

Till salu

Bakgrunden till att frågan dyker upp nu är att det gamla mejeriet är till salu och att kommunen planerar ett resecentrum vid Kopparbergs järnvägsstation.

– Fastigheten kan med fördel införlivas i projekteringen av ett resecentrum, skriver fastighetschefen till kommunstyrelsen. Även om det inte blir ett resecentrum är fastigheten av intresse för kommunen då byggnaden ger ett negativt intryck av Kopparberg.

Omstruktureringspengar

Politikerna vill ha reda på vad det kostar att köpa mejeriet, som bedöms vara i undermåligt skick. De vill också ha reda på vad en rivning kan kosta.

Vid en eventull affär föreslår Torbjörn Larsson att den kan finansieras genom medel som avsatts för omstruktureringsarbete rörande kommunala lokaler.

Kommunstyrelsen har rätt att använda som mest 1,5 miljoner kronor i år av tidigare års överskott. Ärendet väntas komma upp igen som tidigast när kommunstyrelsen sammanträder den 29 augusti.

Mer läsning

Annons