Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Melody Club spelar på 15-årsjubileum

På lördag kväll gästas Bångbro Folkets hus av bandet Melody Club. Samtidigt firar Kopparberg Rock och Blues sina första 15 år som förening.

Annons

– Vi kommer även ha ett extra firande enbart för medlemmarna framöver också, men först och främst siktar vi in oss på en stor jubileumstillställning på lördag kväll i Bångbro-folkan, berättar Sören Karlsson som är ordförande i Kopparbergs Rock och Blues.

Melody Club har spelat ihop sedan början av 2000-talet och har under åren gjort sig kända för låtar som bland annat ”Electric”, ”Covergirl”, ”Baby”, ”Destiny Calling”, ”Palace Station”, ”Fever Fever” och ”Last Girl On My Mind”.

Bandet medverkade dessutom i Melodifestivalen år 2011 med låten ”The Hunter”. De tävlade i Malmö under detta evenemang men gick då inte vidare till finalomgångarna i musiktävlingen.

Med 15 år som en mycket aktiv blues- och rock-klubb är en generationsväxling nu på gång i föreningens organisation.

– Vi har ett gäng mycket duktiga och engagerade ungdomar som ska ta över alltmer av våra arrangemang och bokningar. Och jag har själv tänkt att sluta som ordförande till årsmötet nästa år. Bland annat har jag istället planerat att lägga mer tid på att hjälpa fram bandet Just Started Rollin, berättar Sören.

När NA talar med Sören i telefon på söndagen befinner han sig ombord på Blues At Sea-båten som kryssar mellan Sverige och Finland där Just Started Rollin har haft en spelning på lördagskvällen den 19 oktober. Bandets unga medlemmar kommer från Lindesberg och från Kopparberg och består av Cristoffer Karlsson, Mikael Andersson och Isak Sandvik. Blueslegenden Sven Zetterberg är också med och hjälper killarna med deras musik.

– Spelningen på båten blev väldigt lyckad och Sven var med också. Det var massor av folk och ett ordentligt hålligång. Vi har sålt skivor och pratat med olika arrangörer av festivaler.

En konsert i Kopparberg med Just Started Rolling och Sven Zetterberg är inplanerad framöver dessutom. Den 30 november på Hörnkrogen i Kopparberg sker detta.

– Killarna håller dessutom på att jobba ihop material till en ny platta som vi räknar med att kanske kunna släppa till sommaren 2014, säger Sören.

Men först och främst handlar det nu om att lägga allt krut på den stundande jubileumsfesten den 26 oktober i Bångbro Folkets hus. Klockan 20 inleds evenemanget. Förköp pågår för fullt och biljetter ska finnas hos Oscaria (Kopparberg), Café 37:an (Lindesberg), Najz Prajz (Örebro) och Centrumsalongen (Hällefors).

– Det är 18-årsgräns med servering. Men ungdomar är välkomna i målsmans sällskap, hälsar Sören.

Mer läsning

Annons