Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt nekar till grovt rån

Den lettiske medborgare i 30-årsåldern som misstänks för det grova rånet i Ställdalen i december i fjol, håktades i helgen vid Örebro tingsrätt. Mannen kom då direkt från ett avtjänat fängelsestraff i Polen. Han nekar till anklagelserna.

Annons

Det var den 5 december i fjol som en 69-årig man brutalt rånades i sin stuga i Ställdalen. Under vapenhot tvingades han lämna ifrån sig pengar och nycklar till sin bil. Under två timmar satt 69-åringen som gisslan i sitt eget hem, innan rånaren och hans kumpan gav sig av.

Några dagar senare stoppades den nu häktade mannen i en trafikkontroll i Polen. Han körde då den bil han tvingat till sig i Ställdalen. Mannen greps och polisen i Sverige meddelades. Men innan en utlämning kunde ske fick 30-åringen sitta av ett sex månaders fängelsestraff i Polen för vapenbrott.

Förhördes

Under helgen fördes han över till Sverige och i lördags hölls en häktningsförhandling.

Den misstänkte 30-åringen förnekar att han är skyldig till de gärningar, bland annat grovt rån, som åklagaren påstår han gjort. Den misstänkte mannen motsatte sig dock inte häktningen, med motiveringen att han inser att saken måste utredas.

Senast veckan efter midsommar måste den kvarvarande delen av polisutredningen vara klar, då ska åklagaren nämligen ha väckt åtal.

Mer läsning

Annons