Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Muren är en skamfläck

Muren vid trottoaren på Bergmästaregatan har varit uppe till diskussion inom många kommunala instanser genom åren. Senast berördes frågan när kommunfullmäktige sammanträdde i förra veckan.

Annons

Då slutbehandlades den motion som Barbro Resare (C) lämnade in i oktober förra året.

”Måste åtgärdas”

Hon påtalade att muren är en skamfläck, som måste åtgärdas.

I motionen skriver centerpartisten är det är hög tid att försköna infarten eftersom övriga centrum i Kopparberg fått en ansiktslyftning.

Frostsprängning

Dessutom menar Barbro Resare att risken för frostsprängning kvarstår. Om muren mer eller mindre faller sönder påverkas framkomligheten för gående på trottoaren.

– Det här är inte första gången som muren diskuteras, sade Hans Hedborg (C), i fullmäktige. För nio år sedan var frågan uppe. Då fick vi ett svar. Men det har inte hänt någonting. Jag vill bara påminna fullmäktige om det.

Börjar tröttna

Kommunen börjar nu tröttna och har överlämnat ärendet till Bergslagens miljö- och byggförvaltning i Lindesberg. BMB har skrivit till fastighetsägaren och begärt att få en redogörelse för vilka åtgärder som kommer att vidtas. Förvaltningen vill också ha besked om när åtgärder kommer att vidtas.

Kommunstyrelsens ord-förande Ewa-Leena Johans-son (S) tillhör också dem som tycker att muren måste åtgärdas innan det är för sent.

– Jag lovar att vi kommer att hålla frågan levande, säger hon. Vi får nu avvakta en återrapportering från Bergslagens miljö- och byggförvaltning.

Därmed anses Barbros Resares motion vara besvarad.

Mer läsning

Annons