Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nedskrivningar kan försämra resultatet

Kommunstyrelsen får på onsdag ta ställning till ett förslag om att skriva ned det bokförda värdet på ett antal kommunala anläggningar. Kommunens ekonomichef Bo Wallströmer har tagit fram förslaget som innebär en nedskrivning på nästan 2,5 miljoner kronor.

Annons

Om förslaget vinner gehör hos politikerna innebär det att kommunens resultat för fjolåret försämras med nästan 2,5 miljoner kronor.

Nedskrivningarna räknas dock inte med när det ska bedömas om Ljusnarsbergs kommun uppfyller lagstiftningens krav på ekonomisk balans.

Förslaget innebär vidare att kommunens årliga nedskrivningar kommer att minska. Dessutom beräknas även räntekostnaderna minska. Totalt handlar det om cirka 600 000 kronor årligen.

En av de anläggningar vars värde föreslås skrivas ned till noll är simhallen i Kopparberg. Den har ett bokfört värde på närmare en halv miljon kronor.

Inomhusbadet vid Gillersklack är en annan anläggning vars värde föreslås skrivas ned till noll. Det bokförda värdet är drygt 177 000 kronor.

Avloppsreningsverket i Ställberg är ytterligare en anläggning vars bokförda värde föreslås bli noll. Vid årsskiftet var det bokförda värdet nästan 690 000 kronor.

Vad gäller reningsverket i Bångbro föreslår ekonomichefen att bokförda värdet på drygt 2,2 miljoner kronor minskas med drygt 510 000 kronor. Godkänner politikerna förslaget innebär det att det bokförda värdet blir drygt 1,7 miljoner kronor i fortsättningen.

Bokslutet är ännu inte klart. Men enligt ekonomichefen ser Ljusnarsbergs kommun ut att kunna redovisa ett plus för 2010 på några miljoner kronor. Det budgeterade överskottet för fjolåret är 1,7 miljoner kronor.

Mer läsning

Annons