Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej till kommunal borgen

STÄLLDALEN. Bostadsrättsföreningen Centrum i Ställdalen har begärt en kommunal borgen på minst 500 000 kronor. Kommunstyrelsen har sagt nej.

Annons

– Vi har diskuterat den här frågan av och till, säger kommunstyrelsens ordförande Ewa-Leena Johansson (S). Vi tror inte att 500 000 kronor rätar upp föreningen.

Bostadsrättsföreningen har efter kostsamma reparationer och dyra elräkningar hamnat i likviditetsproblem. Ett lån på en halv miljon kronor skulle klara föreningen genom den värsta krisen, enligt styrelseordförande Sven Olofson. Föreningen räknar med ökad efterfrågan på lägenheter när gruvindustrin kommer igång.

– Problemet är att föreningen tappat mycket intäkter och inte haft något underhåll, säger kommunstyrelsens ordförande. Tjugofyra lägenheter är outhyrda. En del av dessa är ganska nedgångna.

När kommunstyrelsen diskuterade föreningens begäran om kommunal borgen för ett lån ställdes ett antal frågor av ledamöterna. Socialdemokraten Ingemar Javinder undrade om kommunens nej kan resultera i att bostadsföreningen går i konkurs.

– Vad gör man med husen om det blir konkurs, säger Javinder.

Migrationsverket

Ewa-Leena Johansson har inget svar på den frågan. Huruvida kommunen kan komma in bilden vid en eventuell konkurs är oklart.

Bostadsrättsföreningen har varit i kontakt med Migrationsverket och erbjudit verket att hyra ett antal lägenheter. Men Migrationsverket har inget behov av lägenheter i Ställdalen för närvarande. På sikt kan det däremot finnas intresse.

Mer läsning

Annons