Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordic Iron Orehar fått nya delägare

Väsman Invest och Starbo Bruk är två av järnmalmsbolaget Nordic Iron Ores nya delägare. Dessa tillkom vid den nyemission som genomfördes nyligen, vilken gav bolaget 3,5 miljoner kronor.

Annons

Emissionen genomfördes för att finansiera sommarens och höstens arbete med ansökningarna om de så kallade bearbetningskoncessionerna för gruvorna i Blötberget och Håksberg.

Tillsammans med bolagets tre större delägare tecknade sig Väsman Invest AB, Starbo Bruk AB samt Carl Hagen i nyemissionen. Kopparberg Mineral har efter emissionen en ägarandel på 42 procent av kapitalet.

Väsman Invest är ett investmentbolag som ägs av Ludvikafonden, med Ludvika kommun och ABB som huvudmän. Deras affärsidé är att äga, vara delägare eller på annat sätt finansiera etableringar eller expansion som skapar arbetstillfällen i Ludvika kommun.

Starbo Bruk AB äger stora skogsegendomar i anslutning till Ludvika och Håksberg och Carl Hagen är delägare i Starbo Bruk.

Tog in tre miljoner

Kopparberg Mineral har också genomfört en nyemission, vilken gav tre miljoner kronor. Familjen von Kantzow med bolag innehar numera 5,3 procent av bolagets kapital och Jan Blomquist 4,06 procent.

Kopparberg Mineral har efter att emissionen registrerats av Bolagsverket 4 095 215 aktier.

Utöver gruvprojektet i Ludvika arbetar Kopparberg Mineral intensivt för att göra en zink-, bly-, koppar-, silver - och guldgruva av fyndigheten Eva-Svartliden i Arvidsjaurs kommun.

Mer läsning

Annons