Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är det jul i Kopparberg

Det var ordentligt stämningsfullt när den årliga julkonserten till fjärde advent genomfördes i Ljusnarsbergs kyrka. Det bjöds på såväl körsång som soloframträdanden.

Annons
Gospel och julstämning. ”Go tell IT on the mountain” sjöng Matilda Mehlis tillsammans med kyrkokörerna.

Det är en stående tradition med julkonserten sista söndagskvällen innan jul i Kopparberg. Och det är sannerligen en tradition som uppskattas av ljusnarsbergarna.

Julkonserten i Kopparberg är alltid en välbesökt historia. Årets konsert var faktiskt extra välbesökt. Det var så mycket folk att även läktarna fick användas för att all publik skulle få sittplatser.

Digert program

Framför altaret, eller på scenen om uttrycket tillåts, stod kyrkokörerna från Hörken, Ljusnarsberg och Ramsberg. Ett digert julsångsprogram hade körerna repeterat in. Viveka Sjödell, kantor i Ljusnarsbergs församling, samarbetade kring den musikaliska ledningen av konserten med kantorskollegan Ulrika Bernövall.

– Det som är så roligt när man jobbar med julsånger är att det är ett så brett spektrum att välja utav bland sångerna, allt från stillsammare sånger till lite rivigare saker, sade Viveka Sjödell.

Mycket solosång

Och lite ösigare blev det med gospeln ”Go tell IT on the mountain” med solisten Matilda Mehlis i spetsen.

Ännu mera solosång bjöds det på med David Karlsson. Han framförde flera sånger, bland annat Schuberts ”Ave Maria” och Carola Häggkvists ”Himlen i min famn”. Både solister och körerna belönades vid flertalet tillfällen av applåder från publiken som verkligen visade artisterna sin uppskattning.

Många sångbegåvningar finns det i församlingen, det var konserten ett tydligt bevis på. Och att söndagskvällens kollekt oavkortat gick till församlingens musikverksamhet borgar för en fortsatt god musikalisk utveckling i Kopparberg.

Sjöng och spelade på flygeln. David Karlsson gjorde flera soloinsatser på julkonserten.

Mer läsning

Annons