Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu blir det folkrace på Mossgrufvebanan igen

Efter ett upphåll på fem år är det dags igen för en folkracetävling på Mossgrufvebanan. Nu på lördag den 1 november ska det göras upp om placeringarna i Mossgrufveracet.

Annons

–  Vi har inte haft några tävlingar på Mossgrufvebanan sedan 2009. Nu har vi åtgärdat banan så att den följer det reglemente som krävs för en folkracetävling och nu vill vi försöka få fart på vår folkrace-verksamhet igen, berättar Stefan Frisk som är ordförande i MK Kopparberg.

Anledningen till att det inte varit någon aktivitet på folkracebanan under de senaste åren beror på att det inte har funnits tillräckligt mycket engagemang för detta i föreningen. Nu har dock ett gäng intresserade eldsjälar genomfört arbetsinsater på banan och möjliggjort att verksamhet kan bedrivas här igen. Nu blir det lite av en omstart för folkrace-verksamheten i Mossgruvan.

– Vi har i dagsläget inte ett särskilt stort startfält, kanske 40 förare. Men vi vill köra ändå så att vi kommer i  gång igen med folkrace på Mossgrufvebanan.

Planen var i våras att komma i gång med träningsverksamhet redan till sommaren, men det blev inte så.

– Efter besiktning hade vi en del anmärkningar som vi måste åtgärda så att anläggningen följer det reglemente som gäller för folkrace-tävlingar. Nu har vi gjort detta och är redo för nypremiär på Mossgrufvebanan.

Mer läsning

Annons