Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu får Bergslagsvallen kommunalt VA

Idrottsplatsen Bergslagsvallen i Ställdalen ska anslutas till det kommunala VA-nätet. Det kommer att kosta mellan 400 000-500 000 kronor.

Annons
Här ska det bli kommunalt VA. Bergslagsvallen i Ställdalen. Nuvarande vatten/avlopp, som är ett enskilt VA-system, fungerar inte tillfredställande med bland annat otjänligt dricksvatten.

– Att ansluta Bergslagsvallen till det kommunala VA-nätet anser vi vara den modell som håller bäst på sikt, säger Ewa-Leena Johansson (S), ordförande i kommunstyrelsen.

Idag har Bergslagsvallen ett enskilt vatten/avlopp. Som inte fungerar tillfredställande.

– Vid mätningar av dricksvattnet där har det visat sig periodvis vara otjänligt som dricksvatten, troligen kopplat till snösmältningen, berättar Bo Wallströmer, kommunchef i Ljusnarsberg.

Bergslagens kommunalteknik, BKT, ska nu få i uppdrag att iordningställa ett nytt kommunalt anslutet vatten/avlopp till Bergslagsvallen. Det bestämde kommunstyrelsen igår, onsdag.

Dessutom ser BKT över samtliga avtal som BKT har med olika föreningar i kommunen, bland annat då med Ställdalens AIK som sköter Bergslagvallen.

– Förhoppningsvis ska utredningen ge svar på varför Bergslagsvallen är så dåligt skött, för det tycker vi att det är idag, säger Wallströmer.

Två aspekter motiverar VA-investeringen enligt kommunstyrelsen, att fastighetens värde ökar och att investeringen kan bli en injektion till att vitalisera föreningslivet i Ställdalen.

Mer läsning

Annons