Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu får Ing-Mariegrädda våfflor igen

Nu får Loftkaféet grädda våfflor och göra mackor igen. Detta efter att BMB hävt förbudet.
– Jag är så lycklig, säger kaféeägaren Ing-Marie Ekman.

Annons
Smeten åter i järnet. Loftkaféets ägare Ing-Marie Ekman får grädda våfflor igen. Detta efter att BMB upphävt det tidigare förbudet.bild: annika nygren-Berg

Det var i början av sommaren som Bergslagens miljö och bygg (BMB) gjorde en inspektion av kaféet. De konstaterade att det fanns flera brister i livsmedelshanteringen och förbjöd kaféets ägare att grädda våfflor och tillverka smörgåsar till dess att bristerna åtgärdats.

Ing-Marie Ekman, som under två års tid drivit kaféet utan problem, var förtvivlad. Med personalens stöd har hon dock försökt åtgärda de brister BMB pekade på.

– Det är inte lätt att genomföra förändringar i en gammal k-märkt byggnad, men vi gjorde allt i vår makt för att få lokalen godkänd, säger hon.

Ommöblering, ny belysning och en utökad livsmedelskontroll är några av de saker som åtgärdats.

BMB är också nöjda med de förändringar som gjorts. Vid den nyligen genomförda kontrollen fick kaféet grönt ljus för att återuppta våffelgräddning och smörgåstillverkning.

– Det har varit kämpigt och jag har förlorat en del intäkter under sommaren. Men jag är lycklig över att kunna driva verksamheten fullt ut resten av säsongen, säger Ing-Marie Ekman.

Mer läsning

Annons