Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu finns en bemannad mack i Kopparberg igen

Nu kan man tanka bilen i en bemannad bensinstation i Kopparberg igen. Din-X-macken har premiäröppnat idag.

Annons
Att det skulle finnas en bemannad bensinmack i Kopparberg igen var Roine och Linda Abrahamssons mål när de övertog butiken på gamla Statoil-stationen.

- Klockan 9 imorse öppnade vi pumparna för bensin och diesel. Senare kommer vi även ha E-85 för försäljning, berättar Linda Abrahamsson.

Det är Linda och Roine Abrahamsson som driver butiken i den före detta Statoil-macken på orten. När de övertog verksamheten i kioskbutiken var det med den givna målsättningen att snart ska det även finnas en bemannad bensinstation i Kopparberg igen.

- Det är tankning med kort som gäller. Vi sköter anläggningen och sköter rapportering. Men det är Din-X som har bensinpumpen.

Det var i juli förra året som Roine och Linda övertog den före detta Statoil-macken. I augusti installerade de en automatisk biltvätt. De driver en verkstad, hyr ut släpkärror och jobbar i sin butik.

Sedan 2009 har det inte gått att tanka på den tidigare bensinstationen längre. Men att det nu går att tanka drivmedel igen här är betydelsefullt, framhåller Linda. Många har efterfrågat en bemannad bensinstation i Kopparberg.

- Det betyder jättemycket att det går att tanka bilen här nu. Det blir äntligen en riktig mack som är bemannad i Kopparberg och det behövs.

Jennie Lundberg jobbar i mackens butik.

Mer läsning

Annons