Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu golfas det i Klackens simhall

Förra året övertog Jimmy Hoppe golfbanan i Stjärnfors. Nu har Hoppe invigt en golfhall i Gillersklack badhus. Och han bygger en utomhusgreen vid slalombacken med utslagsplats från ett tak på ett golfhus.

Annons
Golf i badhuset. Jimmy Hoppes senaste projekt på Gillersklack. En dag i veckan ska det nu golfas i simhallen istället för att badas.

– Det är bättre att satsa och gasa än att bli omkörd, säger Hoppe.

Hans senaste satsning på Gillersklack, inomhusgolf i badhuset, invigdes i går.

– Vi ska ha golfträning en kväll i veckan i badhuset. Golfspelaren kan då träna swing, korta slag och putting, berättar Tom Persson, golftränare på Stjärnfors golfbana/Gillersklack.

Med en avläsare fäst vid handleden med kontakt till en golf-app i mobiltelefonen kan sedan golfövningarna ske. Slå en swing. Läs av resultatet i appen.

– Vi har även alla hjälpmedel som en golfare behöver, säger golftränaren och visar på en mängd träningsutrustning på ett bord intill en av utslagsplatserna som iordningsställts i simhallen.

Ett stort nät hänger tvärsöver bassängen. Från långsidan i lokalen finns flera utslagsplatser där swing tränas med slag rakt in i nätet. Vid bassängens ena kortsida övas det korta slag ner i vattnet med flytbara bollar. Och putting kan tränas på konstgjord green här inne.

– Och vi håller just nu även på att bygga ett golfhus utanför simhallen med en gräsgreen och ett konstgjort vattenhål som golfaren ska slå bollen över. Från utslagsplatsen på taket på golfstugan, berättar Hoppe.

Golfhuset är inte riktigt klart ännu.

– Vi ska dessutom bygga ut hela anläggningen med ytterligare 500 kvadratmeter för träningsrum och fler behandlingsrum, fortsätter Hoppe.

Ett stjärnobservatorium står också på önskelistan. Och samekåtor. Alltsammans i en bred affärssatsning med golf, vintersport, friluftsliv, spa, friskvård och hotell/konferens.

Golfhus under uppbyggnad. Utslagsplatsen blir från taket. Det konstgjorda vattenhålet ska bollen passera mot greenen.
Killar med swing. Mot nät. Kolla din statistik via golf-appen. Öva tekniken på vintern för ännu bättre spel till sommaren.

Mer läsning

Annons