Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska beslut om seniorboendet tas

Nu ska det bestämmas om Kyrkvägen 11 ska byggas om till ett seniorboende med stöd från staten.

Annons
Nu ska beslut tas om Kyrkvägen 11 ska bli seniorboende som staten ska finansiera.

Med ett extra kommunstyrelsemöte nu på torsdag och sedan ordinarie kommunfullmäktige samma kväll så förväntas detta beslut kunna genomföras.

- Styrelsen för Statens bostadsomvandling har sitt styrelsemöte på onsdag och om de då säger ja  till att genomföra det här byggprojektet, vilket de troligen kommer att säga ja till, så tar vi beslut om samma sak i kommunen på torsdagen, säger Bo Wallströmer, kommunchef i Ljusnarsberg.

Det var förra året som processen att omvandla hyresboendet på Kyrkvägen 11 i Kopparberg påbörjades. Fastigheten innehåller 18 lägenheter. Planen är att Statens bostadsomvandling, SBO, köper fastigheten av kommunen för 1 krona. Därefter finansierar SBO om- och tillbyggnaden.

- Sedan ska vi hyra hela fastigheten av SBO och vi hyr ut lägenheterna till seniorboende, säger Wallströmer.

En upphandling om byggjobbet har genomförts. Resultatet av denna är inte offentligt ännu. Vilken kostnadsnivå eller hur många anbud som inkommit redovisas efter ett beslut i fullmäktige.

- Innan ombygget kan starta ska en miljöundersökning ske om det till exempel finns asbest i huset. Den undersökningen är inte med i upphandlingsförfarandet.

Sedan ska även fastigheten tömmas på hyresgäster. Efter detta, troligen efter sommaren 2013, beräknas bygget kunna starta. Byggtid beräknas till 1 år. Tidigast hösten 2014 kan det nya seniorboendet stå klart.

Därefter ska en behovsprövning ske för varje hyresgäst som ska flytta in i det nya seniorboendet.

Kommunfullmäktige har möte på torsdag den 16 maj klockan 18.30 i Kyrkbackskolan.

Mer läsning

Annons