Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska bred debatt skapas

Kommunchef Tommy Larserö har sammanställt en kommunikationsplan, som kommunstyrelsen godkänt. Planen syftar till att skapa en bred debatt bland invånarna så att politikerna får reda på vilka synpunkter som finns kring kommunens namn.

Annons

– Vi ska försöka se till att alla medborgare känner till att frågan är uppe, säger kommunchefen. Vi har en remisstid satt till den 8 juni.

Flera ledamöter i kommunstyrelsen uttryckte en oro för att remisstiden kan vara för kort. Tommy Larserö svarade att tiden kan förlängas om så behövs.

– Den 22 juni har vi ett extra kommunstyrelsemöte och då ska vi diskutera remissvaren i namnfrågan, säger kommunstyrelsens ordförande Ewa-Leena Johansson. Slutgiltiga beslutet om kommunnamn ska fattas av kommunfullmäktige.

Utredningen ”Vad ska kommunen heta?” kommer inom kort att skickas ut till ett stort antal föreningar och organisationer i kommunen.

– Vi kommer även att lägga ut utredningen på kommunens webbsida och det ska ges möjlighet att lämna synpunkter på ett enkelt sätt, säger kommunchefen.

En sida på Facebook ska öppnas för att sprida information om material och aktiviteter på kommunens hemsida angående namnfrågan. Sidan kommer att finnas tillgänglig från den 11 april.

Vidare blir det två informationsmöten för allmänheten i tingshuset, den 18 april och 2 maj. Kommunens företagare kommer också att få tillfälle att yttra sig i namnfrågan. Ett dialogmöte med kommunbygderådet, där samtliga byalag är representerade, planeras i maj.

– Senast den 6 maj räknar vi med att alla hushåll i kommunen fått ett informationsblad, säger Tommy Larserö.

Läs mer i fredagens NA.

Mer läsning

Annons