Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu startar sommaren på Skäret

På söndag inleds sommaren på Opera på Skäret. Med en kammarkonsert.

Annons

På söndag 5 juli inleds sommaren på Opera på Skäret med en kammarkonsert. Publiken kommer att få lyssna till musik av bland annat Wagner, Beethoven och Schönberg. Och på scenen kommer musikerna Klas Edvall, cello, Bengt-Åke Lundin, piano och Jan Stigmer, violin, finnas.

Musiktrion bestämde sig för att göra något helt nytt tillsammans. Resultatet är den nystartade gruppen TAR – Tempus Anima Rek, som på söndag ger konserten ”Ett lyckat arrangemang” i Kammarsalen. Klockan 16 börjar konserten.

– Alltför sällan sitter man ner bland musiker och upplever att inga regler finns utan endast en djupt rotad dröm om att förstå det som står i noterna. Samarbetet med Klas och Bengt-Åke inspirerar mig alldeles oerhört, säger Jan Stigmer, som spelar på en violin av Antonio Stradivarius, i ett pressmeddelande från Opera på Skäret.

Huvudnumret senare i sommar blir uppsättningen av La Traviata. Och försäljningen av tågpaket från Stockholm i samband med operan går mot rekord, enligt Opera på Skäret, – sex av tio tåg är redan fullbokade.

– Det är ingen slump att La Traviata är den mest spelade operan i världen just nu. Publiken älskar den och musiken hör till det bästa Verdi skrivit. Och med de sångare vi engagerat är det här ett fantastiskt tillfälle att uppleva opera i absolut världsklass, säger Sten Niclasson, konstnärlig ledare, i ett pressmeddelande.

Den 1 augusti har La Traviata sin premiär på Skäret.

Läs mer om Opera på Skäret via länken

Mer läsning

Annons