Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu tar Katrin över på Klacken

Katrin Bernhoft har köpt campingen och konferensanläggningen i Gillersklack. På sikt hoppas hon kunna bygga ut området.
– Jag ser bara möjligheter, säger hon.

Annons

Katrin Bernhoft är sedan 2005 vd och ägare av City konferenscenter i SCB-huset i Örebro. Hon har länge drömt om ännu en anläggning med möjlighet för övernattning, och när fastigheten vid skidbacken utanför Kopparberg blev till salu slog hon till.

– Jag trivs jättebra med jobbet i Örebro, men jag har saknat att kunna anordna roliga event. I Klacken kan vi göra massor.

Konferensanläggningen

I köpet ingår konferens-anläggningen med restaurang, och campingen med 130 husvagnsplatser. Den tidigare ägaren, Lehoucq Fastighetsbolag i Kopparberg AB, behåller skidbacken som hyrs ut på entreprenad och viss mark i området.

Konferensanläggningens två lokaler har plats för ungefär 100 personer, och det finns bäddar för 24-30 personer.

– Jag har också tillgång till stugorna som ligger bredvid genom ett samarbete med stugägarna. När de inte är här kan jag hyra stugorna.

Vid anläggningen finns ett badhus och Katrin Bernhoft hoppas kunna exploatera området med tiden. Förutom fler stugor vill hon även ha en tennisbana. Tanken är att locka gäster från hela länet.

Tyskar och holländare

– Jag har en del kontakter och jobbar mycket med kommunerna i närområdet. Men jag kommer naturligtvis att vända mig till tyskar och holländare också.

Renovering av anläggningen har redan startat och Katrin Bernhoft tar officiellt över som ägare på söndag. Men vad anläggningen kostade vill hon inte berätta.

Mer läsning

Annons