Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu väntar sommarlovet

Förväntan ligger i luften när Kyrkbacksskolans elever vandrar med viftande flaggor mot kyrkan. Sommarlovet står för dörren.

Annons
På väg. Mot sommarlovet. Lova Alander förbereder sig tillsammans med Jessie Melin Vcleod som fanbärare. Snart ska marschen mot kyrkan påbörjas.

Skolgården fylls med elever som dagen till ära är uppklädda. Föräldrar, släktingar och vänner står avvaktande mellan skolan och kyrkan. Lärarna delar ut flaggor till eleverna som klassvis ställer upp sig i led för att gå i parad mot kyrkan. Lova Allander och Jessie Melin Vcleod tar täten med den stora svenska fanan. Småflaggor viftar och skratten rullar över asfalten.

Kyrkan är fylld till brädden när eleverna marscherar in till tonerna av Äppelbo gånglåt som elever från musikskolan spelar.

– Ett år har redan gått, konstaterar rektor Ewa Wickström och fortsätter att tala om nya lärdomar och upptäckter som eleverna inhämtat.

Klasserna blir sångkörer och det är sommarmusik som står på programmet. Valdemar Eliasson i årskurs 5 kliver så fram och bjuder på solosång i låten Fattigbonddräng.

– Det är jätteroligt att sjunga. Och jag var faktiskt inte ett dugg nervös. Det brukar jag inte vara. Har man väl bestämt sig är det bara att köra, säger Valdemar efter avslutningen i kyrkan.

Valdemar har en dröm om att kunna satsa på musiken.

– Ja, jag vill bli gitarrist och sångare. Men går inte det kanske jag kan bli läkare.

Men närmast är det ett sommarlov som behöver tas om hand. Valdemar ska tillbringa mycket tid i sommarstugan, Men han ska också vara hjälpreda under teatern Trollstigen i Löa i juli.

Angelica Karlsson Lönnström som just slutat trean har andra planer.

– Jag ska åka båt, ja köra själv också. Vi åker till Mälaren. Och så ska jag till Strömstad och bada.

– Ni vet väl att barn sover inte, de återladdar bara, som Astrid Lindgren har sagt. Det hoppas jag ni ska göra i sommar, säger Ewa Wickström i sitt tal till barnen i kyrkan.

Därmed sätter alla punkt för denna vårtermin och dörren mot ett långt lov står vidöppen.

Solist. Valdemar Eliasson sjöng solo i Fattigbonddräng tillsammans med kören när Kyrkbacksskolan hade avslutning i kyrkan.
Sommarsång. Somriga sånger bjöds av eleverna på Kyrkbacksskolan som nu tar sommarlov.
Karin Ramkvist har jobbat som lärare i 43 år och avtackades med en blomma då hon nu går i pension.
Solist. Valdemar Eliasson sjöng solo i Fattigbonddräng tillsammans med kören när Kyrkbacksskolan hade avslutning i kyrkan.

Mer läsning

Annons