Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny fastighetschef tillsatt

Den nya befattningen som fastighetschef i Ljusnarsbergs Fastighetsaktiebolag har tillsatts. Valet föll på Torbjörn Larsson, som är produktionschef vid Vestascasting i Guldsmedshyttan. Han börjar sin nya tjänst den 23 maj.

Annons

– Det blir en spännande utmaning, säger han. Jämfört med mitt nuvarande jobb blir det lite nytt och annorlunda. Jag ser med tillförsikt fram mot att byta jobb.

När den nyinrättade tjänsten utlystes första gången fanns inte Torbjörn Larsson med bland de sökande. Men när tjänsten utlystes på nytt efter att den tillfrågade kandidaten tackat nej i sista stund blev han tipsad om jobbet.

– Jag läste också i tidningen att den tillfrågade tackat nej.

Torbjörn Larsson har jobbat vid Vestascasting i drygt två år, först som underhållschef med fastighetsansvar och sedan som produktionschef i mindre än ett år.

– Tidigare har jag bland annat jobbat som underhållschef och fastighetsansvarig vid Seco Tools i Arboga, säger nye fastighetschefen.

Tidigare har fastighetsbolaget haft en verkställande direktör. Men när Lars Westlund blev pensionär i början av året avvecklades tjänsten. I stället kommer bolaget att ledas av en fastighetschef i fortsättningen.

I väntan på att Torbjörn Larsson kommer på plats fungerar styrelsens ordförande Ingemar Javinder (S) som vd för den formella delen. De byggtekniska ärendena sköts av Lennart Angelroth, som har ett förflutet inom Bergslagens miljö- och fastighetsförvaltning.

Personalen vid fastighetsbolagets administrativa del övergår till Ljusnarsbergs kommun den 1 maj. Omorganisationen berör tre personer.

Mer läsning

Annons