Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny informatörstjänstskulle kosta 550 000

Kommunstyrelsen i Ljusnarsberg föreslår att en informatör på heltid anställs nästa år. Centern och Moderaterna har reserverat sig i frågan, som kommer att avgöras när kommunfullmäktige ska ta budget för 2011 den 16 december.

Annons

– Det vore kanske bra med en informatör, säger Ulf Hilding (M). Men frågan är om kommunen har råd med en sådan tjänst.

Kommunstyrelsens ordförande Ewa-Leena Johansson (S) är av motsatt uppfattning. Hon menar att det är viktigt att utveckla hemsidan och övrigt informationsmaterial.

Kommunstyrelsen diskuterade budgetförslaget i veckan. Då framkom att majoriteten och oppositionen är överens om det mesta utom just informatörstjänsten.

Ospecificerade

Mycket av diskussionen handlade om de ospecificerade besparingar på totalt 750 000 kronor som budgetberedningen föreslagit.

– Vi vill ange beloppet och vill nu ha besparingsförslag från utskotten, säger Ewa-Leena Johansson. I budgetberedningen blev det kort om tid. Därför har vi valt den här möjligheten.

Moderaterna och Centern tycker det är fel att ge uppdrag om besparingar när ingen vet vilka verksamheter som kommer att drabbas.

– De ospecificerade besparingarna tror jag tillkommit för att majoriteten inte har klart med finansiering för informatörstjänsten, säger Ulf Hilding. Om vi inte anställer en informatör blir de ospecificerade besparingarna betydligt mindre.

Andra försvinner

Kommunstyrelsens ordförande säger att det inte är så som Moderaten tror. En del av kostnaderna för en informatör täcks genom att delar av andra tjänster försvinner.

Finansiering

– Men det måste till vissa pengar för att finansiera den nya tjänsten, säger Ewa-Leena Johansson.

I budgetförslaget har årskostnaden för en informatör satts till 550 000 kronor.

Mer läsning

Annons